Prieteni de nota 10 - 26 noiembrie 2015

Comunicat de presă                                                                                      

06.11.2015                                                                                              

 „Prieteni de nota 10!” pentru copiii cu autism din Cluj

            Asociația Autism Transilvania (AAT) organizează joi, 26 noiembrie 2015, la Cinema Mărăști, a doua ediție a evenimentului intitulat „PRIETENI DE NOTA 10!”. Acțiunea începe la ora 14,00 și are ca  scop conștientizarea asupra autismului în rândul elevilor din școlile clujene.

Elevii talentați la muzică și dans vor avea ocazia să urce pe scenă, să câștige premii și să se implice în strângerea de fonduri pentru copiii cu autism.

„În acest moment, 28 de copii cu autism sunt supervizați de AAT în procesul de incluziune școlară în  grădinițe și 30 de copii cu autism în clasele I-VIII, cu mari eforturi financiare din partea părinților”, a declarat Nicoleta Niste, director executiv al fundației.

            Intrarea la spectacol va fi gratuită, dar în sală se pot achiziționa bilete de tombolă în valoare de 5 lei, sumele adunate fiind utilizate pentru susținerea incluziunii școlare și sociale a copiilor cu autism din comunitate.

În cadrul spectacolului, vor fi 16  numere de dans și muzică, cu participanți din 12 școli și licee clujene, iar la final se vor oferi premii atractive atât pentru concurenți, cât și pentru 10 dintre spectatorii care au achiziționat bilet de tombolă.

Mulțumim școlilor participante: Liceul Teoretic „N. Balcescu”, Liceul Teoretic „Ghe. Șincai”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Colegiul Național „G. Coșbuc”, Școala Gimnazială „I. Bob”, Liceul pentru Deficienți de Auz, Liceul Teoretic „O. Ghibu”, Școala Generală „I. Agârbiceanu”, Liceul Teoretic „M. Eminescu”, Școala Gimnazială „Emil Isac”, Grădinița Specială Nr. 35 Cluj, Palatul Copiilor Cluj.

Evenimentul se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Cinema Mărăști și Inspectoratul Școlar Județean Cluj

Pentru mai multe informații, accesați https://www.facebook.com/Prietenidenota10

Asociația Autism Transilvania este  înființată în 2006 de părinți ai copiilor cu autism, promovează alternativele educaționale, cultura, schimburile culturale în societate, formarea și perfecționarea de specialiști în aceste domenii. De asemenea, asociația oferă consiliere și suport familiilor, precum și oricăror altor persoane care au în îngrijire persoane cu tulburări din spectrul autist.

Nicoleta Niste

Director Executiv Asociația Autism Transilvania, nicoleta.niste@autismtransilvania.ro